Voor het waarborgen van de criteria voor 100% biologisch katoen zijn wereldwijd erkende standaarden gedefinieerd voor boeren, textielbedrijven, kledingproducenten en consumenten. Deze certificaten geven een nauwkeurige definitie van wat biologisch katoen is en zorgen ervoor dat het woord ‘biologisch’ wordt beschermd.

Om bij te dragen aan een gezonde aarde heeft Orimpex zich goed verdiept in de verschillende certificaatstandaarden. Het ene ‘organic’ certificaat is namelijk niet gelijk aan het andere. Wij geven er de voorkeur aan te werken met certificaten die niet alleen betrekking hebben op de landbouw van biologisch katoen, maar ook op alle opvolgende processen tijdens de oogst, het spinnen, verven, printen, het verwerken tot textiel, de productie van kleding en op sociale criteria. Orimpex werkt met de volgende Organic Cotton Certificaten:


Global Organic Textile Standard


De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een wereldwijd erkende en het meest vooraanstaande certificeringsstelsel voor de textielindustrie. De certificaten worden na een uitgebreide controle verstrekt door de Control Union. Het behalen van dit certificaat betekent dat het gehele productieproces, van de teelt van de katoenvezel tot en met de uiteindelijke verwerking tot kleding (inclusief verven, printen, wassen, verpakken en distributie) is uitgevoerd op een biologische, maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier. Het kent aanvullende eisen voor de veiligheid van werknemers en consumenten, sociale criteria en chemische residuen.


Organic Exchange Standards


Daar waar de GOTS het gehele productieproces omvat, beperken de Organic Exchange (OE) Standards zich tot uitsluitend de katoenvezel zelf. De OE Standards ondersteunen de garantie voor de koper dat de producten biologisch verbouwde katoenvezels bevatten.

Orimpex Tekstil
Orimpex Tekstil

Contact

Orimpex Tekstil

Orimpex Organic Textiles

AOSB 10040 sok No:28

Çiğli - İZMİR / TURKEY

+90 0( 232 ) 431 02 76

info@orimpex.com.tr

NAAM *
TELEFON *
EMAIL *
ADRES *
LAND *
ONDERWERPEN *
WEBSITE
Volg Ons Op Sociale Media