Over Ons

Wij zijn een Nederlands – Turkse kledingproducent en bieden een breed assortiment aan biologische en ethische producten. Sinds 2007 helpen en ondersteunen wij modemerken bij het creëren van een transparant en duurzaam productie proces. Om zo een positief, sociale en ecologische impact te maximaliseren.

Onze productie faciliteit, met een maandelijkse capaciteit van 50.000 stuks, bevindt zich in Izmir, in het midden van de Egeïsche regio. Deze regio staat bekend om zijn lange, zachte en sterke biologische katoenvezels.

Snij – , naai, kwaliteitscontrole en verpakken wordt allemaal in huis uitgevoerd door een deskundig en gekwalificeerd team van mensen.U bent van harte welkom om het Orimpex team te ontmoeten op onze productie faciliteit in Izmir.

Bij Orimpex wordt elk kledingstuk gemaakt binnen de hoogste haalbare ethische en milieu normen. In 2019 was 96%1 van de van alle gebruikte grondstoffen van biologische of andere duurzame oorsprong. Ook onze toeleveranciers, denk aan stoffen-, bedrukkings- en borduurleveranciers zijn gecertificeerd en beschikken over GOTS en OCS keurmerken.

Dat duurzaamheid is doorgevoerd door ons hele bedrijf blijkt ook uit de volgende punten.

Jaarlijks worden wij als bedrijf geaudit door de Fair Wear Foundation en dragen wij het het Equality for Women at Work-certificaat. Tot slot hebben wij onze duurzaamheids- en bedrijfsstrategieën afgestemd op de Global Development Goals.

1 50% biologisch katoen, 29% duurzame lenzing-vezels, 18% bamboe en 4% andere vezels